اخبار بین المللی, سلول درمانی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 21630
1395/04/20 - 08:45
طراحی روشی جدید و غیر تهاجمی برای از بین بردن تومورهای سرطانی

دکتر متئو گدوین در دپارتمان زیست شناسی UTSA روش جدیدی را برای کشتن سلول های سرطانی ثبت اختراع کرده است. وی بر این باور است که این روش می تواند به بیمارانی با تومورهای سخت الوصول و غیر قابل جراحی کمک کند.

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، روش مذکور شامل تزریق یک ماده شیمیایی به نام نیتروبنزالدهید به تومورها و اجازه انتشار آن به درون بافت است. سپس این بافت هدف یک پرتو نوری قرار می گیرد که منجر به اسیدی شدن شدید سلول ها در درون بافت می شوند و در نتیجه این سلول مرتکب نوعی خود کشی می شوند. ارزیابی ها نشان می دهد که بعد از دو ساعت بیش از 95 درصد سلول های سرطانی هدف قرار گرفته و می میرند. اگرچه انواع مختلفی از سرطان وجود دارد اما وجه مشترک همه آن ها حساسیت به خودکشی سلولی القا شده است. گدوین و همکارانش این روش را روی سرطان سینه سه گانه منفی تست کردند و مشاهده کردند که این روش منجر به توقف رشد تومور و افزایش شانس بقای موش های مدل به میزان دو برابر شد.

همان طور که گفته شد در این سرطان درمانی فتودینامیک که روشی غیر تهاجمی است، تزریق مایع نیتروبنزآلدهید و بدنبال آن تیمار با نور  فرابنفش منجر به واکنشی می شود که نتیجه آن کشتن سلول های سرطانی است. در گام بعدی این مطالعه گدوین درصدد است که کارایی این روش را افزایش دهد، به این منظور وی در صدد است تا نانوذره هایی را طراحی کند که به بدن تزریق می شوند تا سلول های سرطانی متاستازی را هدف قرار دهند. این نانوذره ها نیز با استفاده از طول موجی از نور فعال می شوند که قابلیت عبور از پوست، استخوان و بافت های نرم بدن بدون ایجاد هیچ گونه آسیبی را دارد. وی امیدوار است که این روش غیر تهاجمی به بیماران سرطانی با تومورهایی سخت الوصول و غیر قابل جراحی کمک کند.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved